Bela i roze vina iz Bordoa

Tri nove etikete u ponudi Maison du Vin

Naša vinska kuća Maison du Vin, uvrstila je u svoju ponudu tri nova francuska vina iz Bordoa: dva vrhunska suva bela vina − Chateau Tour de Calens i Chateau Vignol, kao i jedno suvo roze vino − Chateau Vignol Bordeaux Rose.

Chateau Tour de Calens (berba 2009) dolazi iz apelacije Graves, a Chateau Vignol  (berba 2012) iz najveće bordovske vinske podregije Entre deux Mers. Oba vina su proizvedena mešavinom sorti Sauvignon Blanc i Semillion, dok Chateau Vignol sadrži još i 8% Muscadel-a. Karakteriše ih svežina Sauvignon-a, kompleksne voćne arome i duža završnica. Idealna su za konzumiranje tokom letnjih meseci a mogu da se piju kao aperitiv ili da se kao startna vina kombinuju sa lakim salatama, plodovima mora, svim vrstama belog mesa i grilovanom ribom.

Chateau Vignol Bordeaux Rose (berba 2012) je suvo roze vino proizvedeno kupažom sorti Merlot (80%) i Cabernet Sauvignon-a (20%). Sa bukeom u kome dominiraju arome ruža i crvenog voća, ovo sveže “letnje” vino je najbolje kombinovati sa lakom hranom, grilovanom morskom ribom i povrćem.