Chigo sa srpskim arhitektama u TON-u

Chigo Contract uspešno organizovao dvodnevnu posetu srpskih arhitekata češkoj kompaniji TON a.s., svetskom gigantu za proizvodnju stolica od savijenog drveta

Naša kompanija je na čelu sa generalnim direktorom Brankom Đonovićem, realizovala 10. i 11. maja studijsko putovanje za srpske arhitekte u Republiku Češku, čija je osnovna destinacija bila poseta kompaniji TON a.s., svetskom gigantu za proizvodnju stolica i nameštaja od savijenog drveta. Domaćin našoj delegaciji bio je g. Milan Dostalik, CEO i vlasnik kompanije TON a.s., koji je detaljno upoznao 13 srpskih arhitekata sa tehnologijom i celokupnim procesom proizvodnje kao i uspešnim poslovnim rezultatima koje ta češka kompanija postiže na svetskom tržištu. Tom prilikom, ljubazni češki domaćini su za srpsku delegaciju organizovali i specijalan praktični seminar, nakon koga su svim učesnicima uručene diplome.

Srpski arhitekti posetili su i Vilu Thonet, impresivno zdanje i bivšu porodičnu kuću potomaka legendarnog Mihaela Thoneta u Bystricama pod Hostynem, koja je danas svojevrsni „šourum“, gde je na 700 m2 izložen kompletan TON-ov proizvodni program.

U okviru ovog studijskog putovanja, realizovana je poseta i obilazak čuvene Vile Tugendhat u češkom gradu Brnu, koju je 1928. god. projektovao i izgradio nemački arhitekta Ludwig Mies van der Rohe, koja se smatra remek-delom i ikonom moderne arhitekture funkcionalizma.