Poseta TON fabrici

Chigo Contract uspešno organizovao dvodnevnu posetu srpskih arhitekata češkoj kompaniji TON a.s.

Naša kompanija je na čelu sa generalnim direktorom Brankom Đonovićem, realizovala od 9. do 12. maja 2019. godine studijsko putovanje za srpske arhitekte u Republiku Češku, čija je osnovna destinacija bila poseta kompaniji TON a.s., svetskom gigantu za proizvodnju stolica i nameštaja od savijenog drveta. 

Domaćin našoj delegaciji bio je g. Milan Dostalik, CEO i vlasnik kompanije TON a.s., koji je detaljno upoznao 17 srpskih arhitekata sa tehnologijom i celokupnim procesom proizvodnje kao i uspešnim poslovnim rezultatima koje ta češka kompanija postiže na svetskom tržištu. Tom prilikom, ljubazni češki domaćini su za srpsku delegaciju organizovali i specijalan praktični seminar o materijalima o kojima je pričao predstavnik Rohi Stoffe gmbh iz Nemačke, nakon koga su svim učesnicima uručeni sertifikati.

Srpski arhitekti posetili su i Vilu Thonet, impresivno zdanje i bivšu porodičnu kuću potomaka legendarnog Mihaela Thoneta u Bystricama pod Hostynem, koja je danas svojevrsni „šourum“, gde je na 700 m2 izložen kompletan TON-ov proizvodni program.

U okviru ovog studijskog putovanja, realizovane su još posete i obilazak grada Kromeriž, koji je registrovan kao spomenik UNESCO-a s prelepim vrtovima i izuzetnom ranom baroknom arhitekturom i obilazak grada Zlin, koji  odiše modernističkom arhitekturom, koju je razvio Tomas Bata i izgradio Neboder od 16 spratova, tadašnja najviša zgrada u Srednjoj Evropi.