Stolica 002 i čiviluk Tee nagrađeni za inovacije u enterijeru

,

Nova priznanja TON proizvodima na Međunarodnom sajmu nameštaja 2012. u Kelnu

Naš ino-partner, češka kompanija TON, dobitnik je značajnog međunarodnog priznanja “Interior Innovation Award 2012” za dva nova proizvoda koja su premijerno prikazana na nedavno održanom Međunarodnom sajmu nameštaja u Kelnu. 
To su stolica 002 i čiviluk Tee, novi TON proizvodi koji su u potpunosti zadovoljili stroge kriterijume u sferi dizajna enterijera, tehničke obrade i praktične upotrebne vrednosti koje je ustanovio „German Design Council”, koji od 2002. godine dodeljuje ovo međunarodno priznanje.
Stolica model 002 je, inače, pobednik konkursa „Bentwood no Limits” koji je organizovala kompanija TON u povodu obeležavanja 150-e godišnjice osnivanja fabrike u Bistricama pod Hostinem i početka proizvodnje nameštaja od savijenog drveta. Njen autor je češki dizajner Jaroslav Jurica, koji je uspeo da osmisli moderno dizajniranu i udobnu stolicu koja se sastoji iz samo dva dela, čime je nadmašio legendarnu stolicu 014 Mihaela Toneta, koja je sastavljena iz šest delova. 
Pobednički koncept stolice 002 je, po mišljenju autora Jurice, zasnovan na činjenici da je uspeo da poveže staru pouzdanu tehnologiju savijanja drveta i savremen dizajn.
Čiviluk Tee je nastao u radionici češkog dizajnera Jana Padrnosa i predstavlja apsolutni novitet na ovogodišnjem tržištu nameštaja. Jedna od njegovih prednosti jeste originalna konstrukcija koja omogućuje da ovaj čiviluk koriste i mala deca. U pogledu dizajna, Tee je urađen u maniru i po ukusu ljubitelja čistog minimalističkog stila.