Vrhunska vina iz Bordoa

Otvorena nova poslovna jedinica – Maison du Vin

Vest koja će svakako obradovati ljubitelje „dobre kapljice“, jeste da je Chigo Contract nedavno otvorio novu poslovnu jedinicu – Maison du Vin, za uvoz i distribuciju vrhunskih francuskih vina iz Bordoa.

U ponudi je trenutno osam odabranih etiketa, koje su obuhvaćene prestižnom klasifikacijom Cru Bourgeois. Sva vina su vrhunska crvena suva vina sa geografskim poreklom i dolaze iz apelacija St-EstepheHaut-Medoc, Margaux i Cotes de Castillon sa leve obale reke Gironde.

To su tipična vina ovih apelacija, proizvedena kupažom sorti Cabernet SauvignonCabernet Fran i Merlot. Godine berbe su 2009 i 2010, a sadržina alkohola se kreće od 13 do 14 odsto.

Među ponuđenim etiketama se izdvajaju Chateau Peyrabon iz berbe 2009 koji je uticajni američki vinski magazin Wine Spectator ocenio sa 92/100 poena, dok je vinu Chateau La Tour De Mons iz 2009 dodelio 91/100 poena. Treće vino koje je u samom vrhu ponude jeste Chateau Pitray iz berbe 2010 koje je čuveni „vinski advokat“ Robert Parker, ocenio sa respektabilnih 88 od 100 mogućih poena.